“MASTER CLASS KITCHEN” тавилгын үйлдвэр.
Бүх төрлийн тавилгыг таны хүссэн загвар дизайнаар чанартай хийж гүйцэтгэнэ.
— Гал тогооны тавилга,
— Гүйдэг болон онгойдог хаалгатай шкаф,
— Стэнк, Тек
— Ширээ сандал,
— Өлгүүр,
— Номын тавиур,
— Лангуу,
— Оффис тавилга
— Хүүхдийн өрөөний тавилга
— Унтлагын өрөөний тавилга
Мэргэжлийн Дизайнер зөвлөгөө өгч, хэмжээ авч 3D зураг гаргаж өгнө.
Захиалга өгсөн хэрэглэгчдэд хүргэлт, угсралт, дизайны үйлчилгээ үнэгүй.
Захиалгын утас: 7740-0174

Стандарт гал тогоо бол бүхэл бүтэн гэр бүлийн цуглардаг хамгийн чухал газруудын нэг бөгөөд зочид, хамаатан садантайгаа цугларах уулзалт энд ихэвчлэн болдог. Түүгээр ч барахгүй эмэгтэйчүүд тэнд асар их цагийг өнгөрөөдөг бөгөөд түүний сайн сайхан байдал, сэтгэл хөдлөл нь бүх тавилга, цахилгаан хэрэгсэл хэр зэрэг чадварлаг байрлаж, хэмжээ нь ямар байхаас хамаарна. Гал тогооны өрөөний хэмжээ ямар хэмжээтэй, тэдгээрийг хэрхэн тодорхойлох вэ?

Гал тогооны өрөөний хэмжээ

Чихэвчний бүрэлдэхүүн хэсгүүд нь жигд ажиллагаатай байх ёстой бөгөөд энэ нь тэдгээрийн хэмжээний зөв харьцаагаар хийгддэг. Тавилга, гэр ахуйн хэрэгсэл нь гал тогооны өрөөний тохь тух, тохь тухыг бүрдүүлж өгөх ёстой. Чихэвчний өндөрт дараахь зүйл нөлөөлдөг.

  • шалан дээрээс ширээний тавцан хүртэлх зай, хэрэв энэ утга нь гэрийн эзэгтэйн өндөрт тохирсон байвал хоол хийхэд хялбар байх болно;
  • плита нь бага зэрэг доогуур байх ёстой бөгөөд ингэснээр хүнд савыг арилгахад хялбар болно;
  • тавилга модулиуд, мөн шүүгээний өндөр, гүнийг эзнийх нь өндрөөр тооцдог.

Гал тогооны өрөөний бүрдэл хэсгийг худалдаж авах гол хэрэгсэл бол соронзон хэмжүүр юм. Залхуурахгүй байх хэрэгтэй бөгөөд дэлгүүрт байгаа бүтээгдэхүүнийг зөв хэмжих хэрэгтэй бөгөөд ингэснээр ирээдүйд үйл ажиллагааны явцад хүндрэл гарахаас зайлсхийх болно. Илүү энгийн, гэхдээ бас үнэтэй сонголт бол захиалгаар хийсэн тавилга худалдаж авах явдал юм.

Доод давхарга

Доод эгнээний өндөр нь дотоод хэв маягаас хамаардаггүй бөгөөд энгийн хоолыг хурдан бэлтгэхэд ашигладаг гал тогооны өрөөнд тохиромжтой стандарт хэмжээтэй байдаг. Аль ч тохиолдолд та дараах параметрүүдийг удирдан чиглүүлэх ёстой:

  • Нийт өндөр нь 85 см.
  • Шал ба доод шүүгээний хоорондох зай 10 см байх ёстой.
  • Шүүгээний гүн 46 см-ээс хэтрэх ёстой бөгөөд хамгийн тохиромжтой хэмжээ нь 56-58 см байна.
  • Ширээний дээд талыг 60, 90 эсвэл 120 см-ийн стандарт хэмжээтэйгээр сонгоно.
  • Ширээний бат бөх чанар, өртөг нь түүний зузаанаас шууд хамаарна – 28, 30 эсвэл 40 мм.
  • Ажлын тавцан нь урд талын хананаас 40-50 мм, ар талаас 50-100 мм дээш цухуйж байх ёстой. Энэ нь чихэвч ба хананы хоорондох утас, бохирын хоолой, усны хоолойг тохь тухтай байрлуулахад шаардлагатай юм.
  • Хамгийн тохиромжтой нүүрний өргөн нь 30-40 см байдаг.
  • Шүүгээн дэх тавиуруудын хоорондох зай 20-40 см байх ёстой.

Эдгээр параметрүүдийг дунджаар нь тус бүрээр нь сонгоно. Хэрэв тавилга нь тохируулгатай хөлөөр тоноглогдсон бол үүнийг өөрөө өөртөө тохируулах боломжтой болно. Ширээний өргөний хувьд 120 см ба түүнээс дээш утга нь дээврийн хөндийн хэв маягийн гал тогоонд эсвэл өрөөний голд байрлах хоол хийх ширээний байршилд тохиромжтой.

Дээд шат

Топ модулиудыг ихэвчлэн гал тогооны хэрэгслийг хадгалахад ашигладаг. Эдгээрийг тохь тухтай ашиглахын тулд баасанд нь орох шаардлагагүй тул дараахь үзүүлэлтүүдийг харгалзан үзэх хэрэгтэй.

  • ханын шүүгээний өндөр нь 790-900 мм, гүн нь 300 мм ба түүнээс дээш байх ёстой;
  • плитагаас хамгийн багадаа 450 мм зайтай байх бөгөөд гэрийн эзэгтэйн өндрөөс хамааран сонгоно;
  • дээд ба доод шүүгээний урд талын өргөн тохирч байх ёстой;
  • бүрхүүл ба хийн зуухны хоорондох зай 75-80 см, цахилгаан 70-75 см байх ёстой.

Жагсаалтын параметрүүд нь ихэнх орон сууцанд оновчтой байдаг боловч бусад стандарт тавилгатай адилаар тэдгээрийг дангаар нь сонгодог.

Гал тогооны өрөөний стандарт хэмжээ

165 см-ийн өндрийг харгалзан гал тогооны тавилгын стандартыг боловсруулсан тул хэрэв таны өндөр яг ийм байвал та азтай тул тооцоонд санаа зовох шаардлагагүй болно. Үгүй бол эзэгтэйн өгөгдлийн хоорондох зөрүү нь түүний хурдан ядаргаа, эрүүл мэндийн асуудалтай холбоотой тул та хэмжээг нь илүү анхаарч үзэх хэрэгтэй. Ихэнх хоол хийх процесс зогсож байх үед явагддаг тул бага зэрэг хазайлт ч гэсэн нуруунд ихээхэн ачаалал өгдөг бөгөөд энэ байрлалд удаан хугацаанд ажиллахгүй болно. Хэрэв ширээний тавцангийн байрлал хэт өндөр байвал хүчин чармайлт шаарддаг үйлдлийг хийхэд илүү их утга шаардагдана.

Булангийн гал тогооны өрөөний хэмжээ

Булангийн загварууд нь практик, ажиллагаатай тул бага зэрэг аяга таваг, хоол хүнс хадгалах боломжийг олгодог. Тэд бусад гал тогооны тавилгатай адил өөрийн стандартыг дагаж мөрддөг бөгөөд энэ нь хоол хийх процессыг илүү тохь тухтай болгоно. Булангийн холбох хэрэгслийн тооцоо:

  • чихэвчний өндөр нь 180-250 см-ийн хооронд хэлбэлздэг;
  • шүүгээний гүн 30-аас багагүй, 50 см-ээс ихгүй байх ёстой;
  • нүүрний өргөн нь стандарт байдаг – 30-40 см.

Тодорхой тэмдэглэгдсэн хэмжээсийг үл харгалзан мэргэжилтнүүд булангийн загварыг өөрийн үзэмжээр сонгохыг зөвлөж байна. Энэ тохиолдолд тэдгээр нь ялангуяа стандарт бус шийдлүүдийн хувьд хамгийн тохиромжтой, практик байх болно.th.

Гал тогооны өрөөний хэмжээ нь юу нөлөөлдөг вэ?

Гал тогооны тавилганы хэмжээ нь юуны түрүүнд өрөөний зохион байгуулалтаас хамаарна. Дөрвөлжин ба тэгш өнцөгт гал тогоо нь ямар ч асуудал үүсгэхгүй бөгөөд дотор нь ямар ч багц байрлуулах нь хэцүү биш юм. Өөр нэг зүйл бол янз бүрийн тохилог, налуу таазтай стандарт бус өрөө юм.Ихэнх нь та захиалгаар хийсэн тавилга худалдаж авах хэрэгтэй болно. Энэ тохиолдолд хэмжилтийг туршлагатай гар урчууд хийдэг бөгөөд эдгээр нь бүх зөрчил, харилцаа холбооны байршлыг харгалзан үзээд квадрат сантиметр бүрийг оновчтой ашиглах боломжийг олгодог. Чихэвчний байршлын өөрчлөлт:

  • Шууд өрөө. Тавилга нь хананы дагуу нэг мөрөнд байрладаг. Хэрэв түүний урт 3.7 м-ээс хэтэрвэл хөргөгчийг хажуу тийш эсвэл эсрэг талд нь байрлуулах нь дээр. Энэ нь хол явахгүй байхын тулд зайлшгүй шаардлагатай. Энэ сонголт нь хамгийн уян хатан бөгөөд боломжийн үнэтэй тул та ямар ч чихэвчийг хялбархан тохируулах боломжтой тул 3 шатлалт загвар дээр сонголтоо зогсоохыг зөвлөж байна.
  • Булангийн гал тогоо. Жижиг орон сууцны эзэд онцгой үнэлдэг гал тогооны өрөөний хэмнэлттэй тул хамгийн алдартай нь юм. Энэ өнцөг нь хамгийн чухал ач холбогдолтой бөгөөд үүнийг тавиур, угаалтуур ашиглахад тохиромжтой байдлаар төлөвлөх шаардлагатай.
  • L хэлбэрийн загварууд нь дөрвөлжин өрөөнд тохиромжтой байдаг бол аль ч хажуугийн хажуугийн ширээний тавцан нь ажлын гадаргуу болон баарны лангуу болгон ашиглаж болно. Ихэнх тохиолдолд энэ сонголтыг хосолсон зочны өрөө, хоолны өрөөтэй байдаг тул тоолуур нь орон зайг нэмж бүсчилдэг.
  • Арлын зохион байгуулалт нь гал тогооны өрөөний голд байрлах плита, угаалтуураар тоноглогдсон тусдаа модуль шиг харагдаж байна.

Сонголтуудын аль нэгэнд давуу эрх олгохдоо та гал тогооны өрөөний бүх шинж чанарыг харгалзан үзэх, чихэвчний хэмжээ, гэр ахуйн цахилгаан хэрэгсэл, бусад тавилгатай нийцэж байгаа эсэхийг тооцоолох хэрэгтэй. Хэрэв дараа нь эргэх газар үлдээхгүй бол таалагдсан сонголтоос татгалзах нь дээр.

Гурвалжин дүрэм

Энэ санааг хамгийн жижиг гал тогооны өрөөний тохь тухтай байлгах үүднээс ашигладаг бөгөөд үүнийг чихэвчний элементүүдийн чадварлаг зохион байгуулалтаар олж авдаг. Гурвалжингийн дүрэм нь 3 бүсийг сонгохыг хэлнэ.

  1. Ажиллаж байна. Хамгийн чухал нь ихэнх цаг хугацаа түүнтэй ажиллахад зориулагдсан байдаг. ХЗ, ажлын тавцан, хүнсний процессор, богино долгионы зуух гэх мэтээс бүрдэнэ.
  2. Хүнсний агуулах – хөргөгч, хөлдөөгч.
  3. Угаалгын өрөө. Хоол, аяга таваг угаахад зориулагдсан бөгөөд угаалтуур, аяга таваг угаагч машинаас бүрдэнэ.

Тавилга нь бүс бүрийн хоорондох зай нь сунгасан гарын уртаас хоёр дахин хэтрэхгүй байхаар зохион байгуулагдсан болно. Энэ нь цаг хугацаа, хүчин чармайлтаа мэдэгдэхүйц хэмнэх боломжийг олгоно.Та хөргөгчнөөс хол газар хоол угааж, дараа нь хоол хийх шаардлагагүй болно. Бэлэн хоолыг хадгалах газар руу хурдан зайлуулж, ойролцоо байрладаг.

Зохион байгуулах зөвлөмж

Гал тогооны өрөө нь түүний хэмжээ, зохион байгуулалт дээр суурилан тоноглогдсон гэдэгтэй дизайнерууд санал нэг байна. Жишээлбэл, эзэлхүүн нь 7 квадратаас хэтрэхгүй байр. м., стандарт загварыг байрлуулах газар байхгүй тул та захиалгаар хийсэн чихэвчгүйгээр хийж чадахгүй. Нэмж дурдахад та зөвхөн шаардлагатай гэр ахуйн хэрэгслийн жагсаалтыг гаргаж, зуухны 4 шатаагчийн хэрэгцээг анхаарч үзээрэй – хэрвээ 2 хангалттай бол түүний хэмжээ ихээхэн буурах болно. Хэрэв та хөргөгчийг коридор эсвэл тагт руу гаргавал та үнэтэй зайг хэмнэж чадна.

Дунд зэргийн хэмжээтэй өрөөнүүдийн хувьд угсарсан цахилгаан хэрэгсэл бүхий загваруудыг сонгох нь зүйтэй бөгөөд ингэснээр тэдэнд загварлаг харагдах байдал, орон зайг хэмнэх болно. 12 квадрат гаруй хэмжээтэй гал тогоо м. өөрийн аливаа уран зөгнөлийг хэрэгжүүлэх боломжтой болгоно. Хамгийн гол нь энэ тохиолдолд бүх гал тогооны хэрэгслийг ашиглахад тохиромжтой байх ёстой. Хэрэв та арлын модулийг тоноглохоор шийдсэн бол 1.2 м ба түүнээс дээш өргөнийг анхаарч үзэх хэрэгтэй, эс тэгвээс гадаргуугийн ард ажиллахад тохиромжгүй болно.

 

 

ТА ХУРИМ, ХҮЛЭЭН АВАЛТ, ХУРАЛ ХИЙХ ГЭЖ БАЙНА УУ.

Барилгын бараа, материал, ажил үйлчилгээ авахаар хайж байна уу? Бид олж өгье

Ангилал