Хялбар болон түргэн хугацаанд хийх хоолны жор

Татсан махаар хоол хийх

Орц:

  • төмс – хагас кило
  • татсан мах (ямар ч) – хагас килограмм
  • 2 жижиг улаан лооль
  • 2 сонгино
  • наранцэцгийн тос
  • боловсруулсан бяслаг (эсвэл 2)

Хоол хийх:

Төмс нь буцалгаж, нухсан төмсний төлөв байдалд зуурах хэрэгтэй. Шарсан махыг наранцэцгийн тос, сонгино хамт хуурна. Хөргөхдөө бага зэрэг цөцгийн тосыг хайруулын тавган эсвэл жигд тавиур дээр хийнэ, нухсан төмсний талыг нь тавь. Чөмөг тавих нухаш, дээр нь жижиглэсэн улаан лооль тавь. Үлдсэн нухашаа тавьж, жигд тараана. Casserole үрж жижиглэсэн бяслагаар цацаж, 180-200 градусын температурт хагас цаг байлгана.

Гоймон ба хиамаар хоол хийх

Орц:

  • гоймон – 400 грамм
  • хиам – 2 ширхэг
  • улаан лооль – 2 ширхэг (заавал биш)
  • бяслаг – 100 грамм
  • өндөг – 1 ширхэг
  • майонез

Хоол хийх:

Паста буцалгана, хөргөнө. Тэднийг хайруулын тавган дээр тавь. Тэдэнд хэрчсэн хиам, улаан лооль нэмнэ. Майонезаас өндөг зоддог. Хиам, улаан лоолийг гоймон дээрээ хийж эсвэл пастагаа холино. Бүх өндөг майонезаас массыг хийнэ. Бяслаг үрж, паста дээр жигд тараана. Хагас цагийн турш зууханд хийнэ.

Тахианы махан шөл

Орц:

  • даршилсан ногоо – 1 аяга
  • төмс – 2 том; арвайн үр тариа – 1 ширхэг
  • 1 тахианы гуя

Хоол хийх:

Хүйтэн усанд хийж, бэлэн болтол нь чанаж, давс хийхээ мартав. Үүн дээр байцаа нэмнэ. Жижиг шоо болгон төмсийг хайчилж, байцаагаас 15 минутын дараа усанд нэмнэ. Шөлнээс хөөс арилгахаа бүү мартаарай. 15 минутын дараа арвайн шөлийг хийж, зөөлөн болтол нь чанана. Шөлийг цөцгийтэй хамт үйлчилж болно.

Өндөг бяслагаар хоол хийх

Орц:

  • 2 өндөг
  • сүү – хагас шил
  • бяслаг – 50 грамм
  • ногоонууд
  • цөцгийн тос

Хоол хийх:

Цөцгийн тосыг хайруулын тавган дээр хайлуулна. Дунд зэргийн grater дээр бяслаг сараалжтай, өндөгний сүүний масс руу хийнэ. Бүх массыг халуунаар хийж, хоёр талаас нь омлет хуурна. Тавган дээр тавиад өвсөөр нь цацна. Эсвэл та омлетыг кетчупаар чимэглэж болно.

Тахианы элэгээр хоол хийх

Орц:

  • тахианы элэг хагас килограм
  • цөцгий – 500 грамм
  • 1 сонгино
  • давс, халуун ногоо
  • цөцгийн тос

Хоол хийх:

Цөцгийн тосыг хайруулын тавган дээр хайлуулна. Элэгийг цэвэрлээд хүйтэн усаар зайлж угаана. Нилээд сонгино цавчих, цөцгийн тосонд хуурч, жижиглэсэн элэгийг ижил газар нэмнэ. Таван минутын дараа цөцгий нэмнэ. Элэгийг цөцгийд дахин 7-8 минут буцалгана, бүх халуун ногоо нэмээд халуунаас нь салга.

ТА ХУРИМ, ХҮЛЭЭН АВАЛТ, ХУРАЛ ХИЙХ ГЭЖ БАЙНА УУ.

Барилгын бараа, материал, ажил үйлчилгээ авахаар хайж байна уу? Бид олж өгье

Ангилал